De verbouwing

De verbouwing van de studiezalen is in 3 fases gepland. Iedere fase neemt ongeveer 4 maanden in beslag. De totale verbouwing zal ongeveer 1,5 jaar duren.

Pre-fase: Mei & Juni 2012    De collecties van de studiezalen die in de eerste fase worden verbouwd, worden verplaatst naar de Noordhal en de andere collecties worden aangeschoven om zoveel mogelijk werkruimte voor studenten te creëren.

Fase 1: Augustus 2012 t/m Januari 2013    De studiezalen van de voormalige collecties Nederlands, Slavische Talen, Geschiedenis, Bibliotheekwetenschap, Praktijkstudies, Godsdienstwetenschap, Wijsbegeerte en Wetenschapsgeschiedenis, Kunstgeschiedenis en Archeologie worden verbouwd. Hier refereren we ook wel aan als de studiezaal(zalen) van de Ingangshal.

Fase 2: December 2012 t/m April 2013 (eventuele uitloop naar mei 2013)    De studiezalen Duits, Engels, ATW, ALW, Scandinavistiek, Frans, Italiaans, Romaans, Spaans en Portugees worden verbouwd. Eind februari volgt ook Papyrologie.

De mediaruimte wordt verbouwd in fase 1 of 2.

Fase 3: Mei 2013 t/m September 2013     De studiezalen Midden-Oosten en Islamitische wereld (OLG), Klassieke talen, de handbibliotheek van DOUSA op de 2e verdieping en het Prentenkabinet worden verbouwd.

Naast dat er in deze perioden verbouwingswerkzaamheden op de studiezalen plaatsvinden, worden de boeken uit die zalen voorzien van een nieuwe plaatsingscode.  De boeken zijn dan vanuit de Catalogus onder een nieuw Call Number terug te vinden in de kasten. Het is dan ook handig om voor een zoektocht de (nieuwe) Catalogus te raadplegen.

In plaats van de huidige plaatsingscodes gaat er gebruik gemaakt worden van de zogeheten Library of Congress Classification (LCC-plaatsingscodes). Voor meer informatie over het LCC plaatsingssysteem, klik hier, of kijk onder het kopje ‘Library of Congress Classification (LCC)’.
De boeken worden per studiezaal omgenummerd, het zou  kunnen dat enkele boeken dan tijdelijk niet beschikbaar zijn.
We zullen hier dagelijks up to date berichten over plaatsen. Bekijk daarnaast het kopje ‘overzicht huidige plaatsing’ voor meer informatie omtrent de boeken die u zoekt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: