Call Numbers – 11 oktober 2012

Omdat het verbouwingsloket veel vragen krijgt over de Call Numbers of plaatsingscodes, willen we hier nog even een duidelijk bericht over publiceren op het weblog.

Onder het kopje ‘location’ in de Catalogus staat de bibliotheek waarin het boek te vinden is. In het geval van een boek dat te vinden is in een van de studiezalen van de UB is dit vaak UBSZ gevolgd door een cijfer. Dit is NIET de plaatsingscode, maar een specificering van de locatie waar je na de verbouwing iets aan gaat hebben. Dit deel vertelt je namelijk welke ingang de kortste route naar je boek is. Hier hoef je nu dus nog even niet naar te kijken.

De plaatsingscode is het deel wat te vinden is onder het kopje Call Number. Dit komt overeen met de sticker op de kaft van het boek. Dit zou bijvoorbeeld kunnen beginnen met ‘D100’ of ‘NA6004’. De letter(s), gevolgd door een numerieke code geven de onderwerps/plaatsingscode aan.

Heb je verder nog vragen, kijk dan onder de pagina ‘Library of Congress Classification (LCC)’ of breng een bezoekje aan het verbouwingsloket in de Noordhal.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: