3.2.1…

Tot nu toe merkte je er als bezoeker nog niet zoveel van, maar de verbouwing komt opeens heel dichtbij: halverwege mei kun je er niet meer omheen. Dan gaan we flink met meubilair en boeken schuiven en kort daarna beginnen de bouwwerkzaamheden. Hoogste tijd om de globale planning even met je te delen:

Wat gaat er gebeuren?
De studiezalen op de eerste etage worden gerenoveerd en krijgen dezelfde uitstraling als het Informatiecentrum Huygens op de begane grond en de Leeszaal Bijzondere Collecties op de tweede verdieping. Er komen meer en gevarieerde studieplekken. Tegelijk met de studiezalen worden de handbibliotheken voor Bijzondere Collecties op de tweede etage aangepakt. Verder wordt een multimediaruimte gerealiseerd op de begane grond. Een hele hoop dus!

Wanneer gebeurt wat?

De verbouwing wordt in 3 fasen uitgevoerd en het gebouw is in 3 zones verdeeld. Er wordt steeds aan één zone tegelijk gewerkt, de andere twee zijn open voor publiek. Daar vind je studieplekken en naslagwerken. De eerste fase start op 21 mei. De planning is om de verbouwing af te ronden vóór 2014. Op deze plattegrond zie je de volgorde waarin de zones aangepakt worden. De handbibliotheken van Bijzondere Collecties op de tweede etage worden meegenomen met fase 2 en 3, de multimediaruimte met fase 2.

Wat merk ik ervan?

Helaas kunnen we overlast door de verbouwing niet vermijden:

–          Er zal geluidsoverlast zijn, maar werkzaamheden die met lawaai gepaard gaan worden waar mogelijk vooral buiten openingstijden gepland of op tijden dat er niet veel bezoekers zijn.

–          Een derde deel van de eerste etage zal steeds niet toegankelijk zijn. We proberen op andere plekken in het gebouw extra studieplekken te creëren.

–          In de Noordhal komen kasten te staan op de begane grond en mogelijk ook op de omlopen op de eerste en tweede etage. De materialen uit de afgesloten verbouwingszone worden verplaatst naar deze kasten zodat ze beschikbaar kunnen blijven.

–          De groepswerkplekken in de Noordhal worden verplaatst. Deze plekken worden opnieuw ingericht in de toegankelijke zones op de eerste etage, in de ‘glazen ruimtes’ in de hoeken van de studiezalen.

–          Het kan dus wat lastiger worden om een studieplek of naslagwerk te vinden en om je op je werk te concentreren in de UB.

Hoe vind ik mijn weg nog in de UB?

1) Weblog: Het verbouwingsblog kondigt zoveel mogelijk veranderingen, ontwikkelingen en nieuws aan rondom de verbouwing. We verdelen de informatie in ‘hapklare brokken’, kort en concreet op het moment dat het aan de orde komt. Naast deze aankondigingen geven we je af en toe een kijkje achter de schermen bij de verbouwing en tips om het verbouwingsleed te verzachten.

2) Website: Grote veranderingen worden ook via onze website aangekondigd met verwijzing naar het blog voor details.

3) Verbouwingsloket: Zodra we écht los gaan met de verbouwing richten we op de begane grond een verbouwingsloket in waar je bij een medewerker terecht kunt met vragen over de verbouwing of bijvoorbeeld over naslagwerken die je niet terug kunt vinden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: